torsdag







300 er en film utgitt i 2007 og er regissert av Zack Snyder. Filmen baserer seg på tegneserieromanen ved samme navn som igjen er inspirert av en annen film kalt 300 spartans.

Filmen forteller en fiktiv versjon av det legendariske slaget om Thermopylene i år 480 før kristus.



Filmen satte tilskuerrekord, selv om kritikerene hadde delte meninger. Personlig mener jeg at 300 er en av de beste filmene noen gang laget og har selv sett filmen sikkert 10 ganger.



filmen starter med å beskrive spartanernes leveregler og liv. Deretter skifter filmen stil og får et mer dynamisk preg når persiske budrbingere rir inn i byen. De krever at Sparta skal underkaste seg de persiske styrkene. Spartanerenes konge, Leonidas I, føler seg fornærmet og budbringerene blir kastet ned i en 'bunnløs' sjakt. Deretter Samler kong Leonidas sine 300 beste menn for å kjempe mot den massive perserhæren. I 3 dager står de imot uten store tap, før de blir forrådt av en bitter krøpling som ønsket å bli med spartanerene men ble nektet. Spartanerene er nå omringet, men overgir seg ikke. Istedenfor sloss de til siste mann og dør den mest ærefulle døden for en spartaner. Noe Leonidas sier til Krøplingen når han forstår at han er blitt forrådt er "May live for ever.."

Dette mener jeg er veldig sterkt, ettersom man kan se smerten i øynene til krøplingen. Dette er vanligvis en velsignelse, men for spartanerene var døden på slagmarken den største av dem alle. Derfor blir Leonidas ord noe av det styggeste man kan si.
Filmen ender på med at en massiv grekerhær ledet av ti tusen spartanere angriper perserne.

Filmen starter med like før slutten. Og den eneste gjenlevende av de 300, som ble sendt som bud til senatet, forteller historen om Leonidas og de modige 300. Etter dette skifter som sagt filmen stil og filmen går i kronologisk rekkefølge, selv om soldatens stemme er med til tider som forteller. Det gis ingen frampek i filmen, noe som gjør den overraskende, spennende og actionfyllt.

Filmen har blitt kritisert for å spille på spille på ren action, muskler, maskulinitet og sex. Men jeg mener at dette bare er kult (rett og slett), og samtidig så er det et historisk preg bak det hele. Filmen har de mest utrolige kampscener. Dette er på grunn av at mesteparen av filmen har blitt spilt på bluescreen, for å få et tegneserie aktig preg. Filmen kan altså minne om en del filmer som Sin City og V for Vendetta.

Jeg mener også at filmen har et skjult budskap som sier at man må kjempe imot urett selv om det kan være vanskelig.

300 er en utrolig actionfylt og spennende film med fantastisk mange bra scener.
Anbefales!

trailer her:

Ingen kommentarer: