onsdag

As we travel the universe.. <3

Jeg har valgt Planet Caravan av Pantera. Som covret denne klassiske Black Sabbath-sangen i 1994. Pantera var et Heavy Metal band fra Arlington, Texas. De spilte fra 1981 til 2003.
Phil Anselmo er en utrolig vokalist. Han har et ekstremt stort reportuar innenfor sangteknikker og stemmer. Dette kommer ikke bra med i denne sangen ettersom han bare bruker cleanvocals. Men alikevel er stemmen hans helt fantastisk å høre på. Jeg valgte denne sangen fordi jeg synes den rett og slett er en av de beste sangene noen gang laget. Er en sang jeg gladelig faller i søvn til om natten!
Teksten handler om et par som reiser gjennom universet og noe av hva de får se.
Sangen er veldig psykedelisk og teksten sammen med den rolige musikken skaper en drømmende stemning. Man trenger ingen spesielle forkunnskaper for å forstå teksten.
Teksten følger et slags mønster ved at 3 og 3 linjer har "enderim" Sangen er også veldig beskrivede og man får et bilde av hva personene i sangen ser. Sammenhengen mellom tekst og musikken er veldig stor i denne sangen. Begge parter er med på å skape en harmonisk stemning. Sangen har ingen form for samfunnskritikk i seg ettersom dette ikke er formålet med sangen.



Tekst:

We sail through endless skies
Stars shine like eyes
The black night sighs
The moon in silver trees
Falls down in tears
Light of the night
The earth, a purple blaze
Of sapphire haze
In orbit always

While down below the trees
Bathed in cool breeze
Silver starlight breaks down the night
And so we pass on by the crimson eye
Of great God Mars
As we travel the universe

Ingen kommentarer: